Wat is Fermostock?

Fermostock rekkensysteem

Fermostock is een universeel rekkensysteem gemaakt van geanodiseerd aluminium met kunststof legvlakken. Het kenmerkt zich door een zéér eenvoudige montage, een gemakkelijk onderhoud, een héél goede weerstand tegen corrosie, een goede stabiliteit en een grote flexibiliteit. Het voldoet aan de strengste eisen qua duurzaamheid en stevigheid.

Overal waar een hygiënische opslag is vereist vormen de Fermostock rekstellingen het ideale opslagsysteem, van voedingswaren tot farmaceutische producten!

De opbouw van een Fermostock stelling

Fermostock stelling

Basisrekken
Het basisrek wordt opgebouwd uit een modulaire structuur van 2 staanders en een te kiezen aantal niveaus, bestaande uit dwarsliggers en legborden. De staanders zijn van de nodige bevestigingsgaten voorzien waarin conische inhaakdragers (een Fermod-patent) vastgemaakt kunnen worden. Deze inhaakdragers, die op meerdere hoogtes vastgemaakt kunnen worden aan de staander, bestaan uit een uiterst resistente legering. De dwarsliggers, die beschikbaar zijn in verschillende standaardlengtes, kunnen vervolgens eenvoudig op de inhaakdragers vastgedrukt worden. Tussen deze dwarsliggers tenslotte, komen de onderhoudsvriendelijke kunststof of geanodiseerde aluminium legborden te liggen. Deze zijn geschikt voor temperaturen tot –40°C.

Aanbouwrekken
Het aanbouwrek bestaat uit één staander en een te kiezen aantal niveaus. Men kan steeds 2 aanbouwrekken verbinden met een basisrek. Om aanbouwverbindingen te maken in een hoek van 90° (L, U, + of T-opstelling) wordt gebruik gemaakt van aluminium hoekverbindingsstukken die over de dwarsliggers van het basisrek geschoven worden.

Flexibel & modulair

Een Fermostock stelling is zeer flexibel en wordt modulair opgebouwd. Dit biedt optimale benutting van de ruimte door een veelvoud aan afmetingen te combineren: 10 lengtes, 3 dieptes en 4 hoogtes. Elke zijde en hoek is toegankelijk. De niveaus zijn om de 150 mm verstelbaar en er kunnen bovendien ook gastronormbakken in de rekken worden gehangen. Bij het monteren van de stelling is tevens geen gereedschap vereist. Dit maakt de installatie zeer eenvoudig. Dankzij de conische inhaakdragers kunnen de rekstellingen door één enkel persoon snel, efficiënt en zonder gereedschap gemonteerd worden.

Bij montage in een hoek kunnen de hoekverbindingen gebruikt worden zodat de hoek openblijft en er geen staander in de weg staat. Deze speciale hoekverbindingen verdragen evenveel belasting als een staander.

Stevig & duurzaam

Een stelling is opgebouwd uit een modulaire structuur van staanders en langsverbinders die zijn uitegevoerd in geanodiseerd aluminium, waartussen legvlakken in kunststof of aluminium geplaatst worden. Het is geschikt voor vriestemperaturen tot -40°C.

Ook verkrijgbaar als rekwagen

Fermostock rekwagenDe Fermostock rekwagens zijn gebaseerd op de standaardrekstellingen. Een rekwagen bestaat uit 2 staanders met zwenkende wielen en een aantal niveaus met uitneembare legborden uit kunststof of geanodiseerd aluminium. Daarbij is iedere staander voorzien van 1 roestvrij kunststofwiel met rem en 1 kunststofwiel zonder rem. De zwenkende wielen hebben een diameter van 125 mm en zijn uiterst robuust en hygiënisch. Dankzij het unieke montagesysteem bezorgen ze de rekwagens een uitzonderlijke stabiliteit en wendbaarheid. Mobiele rekken kunnen zonder moeite verplaatst worden en laten zo, zelfs met volle belasting, toe om lokalen regelmatig en grondig te reinigen. Dit maakt deze rekwagens heel geschikt voor gebruik in restaurants, bakkerijen, slagerijen, fast-foodrestaurants, ziekenhuizen, laboratoria en andere gemeenschapskeukens, hygiënische ruimtes. Een rekwagen kan tot max. 240 kg beladen worden.

Stelling op maat voor uw koel- of vriescel

Om het u makkelijker te maken hebben we een handige configurator ontwikkeld waarmee u binnen 2 minuten een rekwerk geheel op maat kan samenstellen voor koel- of vriescel. U hoeft enkel de afmetingen van uw cel in te voeren en de configurator berekend de rest. U krijgt meteen een overzicht van de benodigde stellingen, de totaalprijs en u krijgt ook meteen de bouwtekening!

Ga direct naar de rekwerk configurator

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten